Eftersom lösviktsgodis är en Skandinavisk företeelse äter man inte godisfyllda påskägg i Skottland. Istället är det mängder av choklad som gäller. Den kommer i alla typer och former, men det är harar och ägg som dominerar i godishyllorna.
Det mest populära påskägget är nog Creme Eggs, som ni kan se på bilden ovan. Dessa chokladägg är skalenliga med vanliga hönsägg och säljs styckevis eller i äggförpackningar. Äggen är fyllda med en flytande sockerglasyr, med en äggula i mitten. Creme Eggs är otroligt sliskiga, men väldigt goda. De slutas säljas den 31 mars, och det gör att Skottarna, och resten av Britterna, bunkrar upp med ägg och köper dem så fort de dyker upp i affärerna. Sanningen är att de dök upp redan i Januari i sammanband med att julgodiset plockades bort. Julen varar faktiskt in till påska i Skottland.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar